Topp 10 SEO-verktøy

Vi har snakket om SEO tidligere, og vi kommer til å snakke om det flere ganger. Det er jeg helt sikker på. For det er så viktig å bruke SEO slik at vi kan komme høyere opp på organsiske søk. 70 % av de som gjør et søk vil aldri gå videre til side nummer to, og hele 33 % går inn på det første organiske søket som kommer opp. Dette er grunnen til at søkemotoroptimalisering (SEO) er så viktig. Derfor ønsker jeg å bruke tid på SEO-verktøy i dagens blogg.

Hva kan SEO gjøre for meg?

Med god SEO kan du øke trafikken inn mot siden din betraktelig og det koster deg ikke noe. Utenom arbeidet du selv legger i det, så klart, men det er viktig arbeid. For vi vil komme så høyt opp på søk som mulig og vi ønsker det skal være så rimelig som mulig.

Med det i tankene vil jeg gi deg våre 10 beste SEO-verktøy, slik at du kan komme i gang å jobbe med SEO på en enklere måte. For det trenger ikke være så vanskelig og det trenger ikke ta alt for mye tid heller å utføre arbeidet.

Jeg må også nevne en ting til før vi tar fatt på listen over topp 10 SEO-verktøy. De fleste verktøyene jeg nevner i dag er plug-ins til Wordpress. Den store grunnen til det er at de fleste bruker Wordpress for å bygge nettsidene sine. Vi gjør det, og du gjør det helt sikkert du også? Grunnen til at Wordpress er så populært er at det er en relativt enkel plattform å bruke når man først har satt seg inn i det, og den byr på mange muligheter. Bruker du Wordpress er det enkelt å få hjelp om man sitter fast, og det finnes mange bra plug-ins.

Så her er våre topp 10 SEO-verktøy.

1 – Yoast

Yoast er kanskje den enkleste og beste plug-in for å jobbe med SEO. Den er enkel og oversiktlig. Den forteller deg hva som er galt, hva som er bra og hvordan du kan rette på SEO. Har du ikke installert denne enda, må du gjøre det nå!

Seo verktøy

2 – SEO Quake

Dette er et SEO-verktøy du kan bruke til å sjekke SEO for andre sider, og det er en extension til nettleseren din. Dermed kan du enkelt søke opp en side og så får du en full sjekk av siden ved å trykke på en knapp. Den sjekker alt fra interne og eksterne linker til SEO for siden.

3 – Broken Link Checker

Er en plug in som sjekker bloggen din for ødelagte linker. Det er skadelig for SEO og ha ødelagte linker. Med denne plug-in så kan du enkelt sjekke linker og fikse dem.

4 – SEO Wizard

Er et alt i ett verktøy, og krever ingen teknisk innsikt. Det kan vi alle være enige om at det er en fordel. Det er ikke alltid koding er det enkleste. Plug-in’en gir deg mulighet til å optimalisere siden og fikse ødelagte linker.

5 – W3 Totale Cache

Dette er en must have plug in. Denne gjør siden din raskere, eller som de sier selv 10x raskere om den er fult ut konfigurert. En raskere side er vel noe vi alle kunne trenge?

6 – Open Site Explorer

Her har vi igjen et verktøy som ikke er en plug-in, men et nettsted som enkelt lar deg sjekke en side. Denne vil sjekke siden din eller andres for backlinks, ødelagte linker og se på muligheter for å bygge opp linker. Den er meget enkel å ta i bruk.

7 – Google Analytics for Wordpress by MonsterInsights

Har du installert Google Analytics til din hjemmeside? Om du ikke har er dette en plug-in du bør ha. Den installerer Google Analytics enkelt på din hjemmeside. Sånn at du kan tracke bruken av den, hvilke sider som besøkes og om det utføres konverteringer. En annen fin ting er at du har muligheten til å gjøre alt dette på dashboardet til Wordpress.

monster insights

8 – Wordfence

Det her handler ikke helt om SEO, men indirekte kan vi si at det gjør det alikevel. Wordpress er kjent for å være sikkert, men man kan aldri være for sikker. Med Wordfence blir siden din sikker og du får oppdateringer når noen eventuelt prøver å komme seg inn på din side. Og jo mer kjent siden din blir. Jo, flere vil prøve å komme seg inn.

9 – Similar Web

Det er en side som lar deg analysere dine konkurrenter. Det er også en god side for å sjekke trafikk, hvor lang tid folk bruker på sidene og hvor trafikken kommer fra.

10 – Google XML Sitemaps

Hva er XML sitemaps tenker du kanskje? Det er en liste over alle URL’ene for en side, og den gjør det lettere for søkemotorer og crawle gjennom sidene. Så enkelt fortalt gjør Google XML Sitemaps din side enklere å crawle for de store søkemotorene som Google og Bing. Er siden enklere å crawle vil den og kunne komme høyere opp på søk!

Ta kontakt for hjelp med digital markedsføring!