Dette er tredje blogg i min føljetong om hvordan du lettere kan skrive blogger. Det blir også den siste på en stund. Da skal jeg ikke plage deg mer med dette temaet. Jeg håper og tror at du har hatt nytte av disse bloggene og kan bruke det videre. I denne bloggen skal vi gå gjennom tips til prosessen for å skrive blogg.

#1 Sett opp en disposisjon for bloggen

Før du begynner å skrive bloggen kan det være greit å sette opp en disposisjon for bloggen. Med det mener jeg å sette opp en plan for hvordan den skal se ut og få satt strukturen. For vi ønsker å oppnå noen med denne bloggingen gjør vi ikke?

Les også: Slik skriver du blogger effektivt

#2 Finn tema for blogg

Det å finne tema til blogg kan være den vanskeligste jobben. Det er ikke alltid like lett å komme opp med gode ideer for hva du skal skrive om. Det du kan trøste deg med er at det blir lettere med tiden. Om det er noen trøst? For å finne et godt tema må du tenke fra et kundeperspektiv:

  • Hvem er kunden jeg ønsker å nå?
  • Hva er det kunden ønsker å lese om?
  • Klarer jeg å få frem budskapet i en blogg?
  • Er det jeg skriver delbart?

Det er ikke alltid like enkelt å finne svarene på disse spørsmålene. Det er uansett god trening å sette seg inn i hva er det kunden ønsker seg. Det skal være det viktigste vi tenker på. Blir det for vanskelig finnes det hjelpeverktøy. En av disse er Buzzsumo. Dette nettstedet lar deg sjekke hvilke blogginnlegg som er populære hos dine konkurrenter. Det kan gi en viktig pekepinn på hva dine potensiell kunder ønsker å lese.

#3 Temaet skal ikke være forhistorisk

Når du har kommet opp med et tema som du føler passer for det du ønsker å oppnå. Det som også er viktig er at temaet faktisk ikke er forhistorisk. Det skal være tidsaktuelt! Ellers vil ingen lese bloggen din. En måte for å oppnå dette er å bruke årstall i overskriften.

Les også: 10 tips for å optimalisere overskrifter

#4 Ta et dypdykk i det tema du har valgt

Nå gjelder det å lage flere blogg ideer utfra det tema du har valgt. Som jeg har gjort med denne føljetongen om hvordan du kan skrive blogg. Det har blitt tre stykker på et tema. Det du gjør er å dele tema opp i flere undertema. Da blir det enklere å finne flere ideer og prøv å kom opp med gode overskrifter som fanger oppmerksomheten til leseren. Et godt tips til å finne gode overskrifter er å bruke AnswerThePublic. Skriv inn tema ordet og siden kommer så med forslag til deg. Ganske enkelt eller hva?

#5 Finn de rette nøkkelordene

Vi må aldri glemme at bloggene som skrives er for leseren. Det skal alltid være hovedprioritet. Men vi ønsker også å få gode SEO på innlegget. Derfor må vi også finne de gode nøkkelordene. Vi har nå valgt tema og vi har lært det vi trenger om tema. Så da skal det være en grei sak å finne gode nøkkelord som vi kan bruke i bloggen.

#6 Kan jeg nå et nytt publikum?

Som tidligere nevnt skal en blogg være skrevet for de du ønsker å treffe. Du har laget deg en profil på hvordan en typisk kunde, eller personas som det heter på fagspråket. Det er ofte sånn at det tema du har valg kan være interessant for andre. Du kan vinkle bloggen slik at du treffer en annen målgruppe med å endre budskapet og vinklingen noe.

#7 Call-to-Action

Skriv en blogg som gjør at leseren ønsker noe mer. For du ønsker at leseren skal gjøre noe mer? Du må derfor få inn flere muligheter for leseren til å lese flere blogger, ta kontakt eller dele bloggen. Det gjør vi ved å plassere CTA flere steder på bloggen. Husk å alltid ha en i slutten!

#8 Gi leseren verdi

Jeg har nevnt det et par ganger allerede, men det er et viktig poeng. Bloggen skal ha kvalitet og det skal gi en verdi til leseren. Det er fort gjort å bare tenke SEO når du skriver blogg, men det er ikke det viktigste. Det er i dette tilfellet annen prioritet. Det å sette seg inn i leserens posisjons er det viktigste for å kunne oppnå dette. Så ha alltid det i tankene.

#9 Du trenger ikke finne opp kruttet på nytt

Det er ikke alltid vi må komme opp med nye ideer på blogger. For ofte har vi allerede en god liste med blogger og noen av dem er mer populære enn andre. Finn frem de mest populære bloggene dine. For med stor sannsynlig vil de fortsatt være populære. Det eneste du trenger å gjøre er å oppdatere dem og skifte overskrift. Så er det bare å re publisere dem og vente på responsen. Det er ikke alltid det trenger å være så vanskelig!

Følger du disse tipsene og du har lest de to andre bloggene om det å skrive blogg. Så har du egentlig det du trenger for å skrive en god blogg og du har metoden for å gjøre det. Jeg bruker selv disse metodene og det sparer meg for mye tid. For det gjelder hele tiden å effektivisere og spare tid slik at vi kan bruke den på det vi ønsker.